кадър 7/8 твРедактор: Въвеждането на зелени сертификати за ваксинираните и преболедувалите

...
кадър 7/8 твРедактор: Въвеждането на зелени сертификати за ваксинираните и преболедувалите
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Зелените сертификати за ваксинирани и преболедували в ЕС са проблемни за правата на човека

кадър 7/8 тв

Редактор: 

Въвеждането на зелени документи за имунизираните и преболедувалите коронавирус в Европейски Съюз е проблематично по повод човешките права. Това сподели в предаването „ Студио Хъ ” по 7/8 тв служебният здравен мивистър Стойчо Кацаров. Той акцентира, че съгласно него е премината избрана граница в другояче главния принцип за свободно напредване в територията на Европейския съюз.

Нямаме никаква действителна визия какъв брой хора са се срещнали с ковид, статистиката демонстрира единствено какъв брой са позитивните проби, а те са доста по-малко. Вероятно обаче доста българи са се срещнали с заболяването, за което може да се съди по многото смъртни случаи, разяснява Кацаров.

Всеки човек би трябвало самичък да си избере за себе си дали да се имунизира, разяснява министърът. На въпрос от водещия Тошко Йорданов за какво в България не се употребява съветската ваксина, Кацаров сподели, че това е тъй като не е утвърдена в Европейски Съюз. Йорданов обаче съобщи, че България може сама да вземе такова решение. „ Защо да го вършим? ”, отвърна министърът и акцентира, че европейските регулации са въведени, с цел да се защитят хората.

Стойчо Кацаров изясни, че е въвел преимущество за имунизация на възрастните хора, тъй като те са най-уязвими от вируса, а единствено 15 % от тях са ваксинирани. Много от тях не са си сложили ваксина, тъй като просто не са се вредили досега.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР